ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (MIS 6001319)

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ), έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 6001319, η οποία έχει ενταχθεί με την αρ. πρωτ. Α0083/15-06-2023 (ΑΔΑ: ΨΑΥΡ46ΜΤΛΡ-Ξ5Κ)  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027».          

Οι ενέργειες - δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προτεινόμενης Πράξης αφορούν 3000 εργαζόμενους ή/και αυτοαπασχολούμενους στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, και σε επιλεγμένους δήμους (Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Τρίπολης, Οιχαλίας)  της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Βασικός σκοπός της δράσης είναι η υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, προσανατολισμένων σε θεματολογία που σχετίζεται με τις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις της Οικονομίας και του νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο επιβάλλει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, οι οποίες συνδέονται με την ψηφιακή και πράσινη οικονομία (Digital - Green Skills). Οι ενέργειες κατάρτισης στοχεύουν επίσης στην κατάρτιση / επανακατάρτιση των ωφελούμενων στις περιοχές ενδιαφέροντος ΔΑΜ για την ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills), όπως είναι η καινοτομία, επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, διαχείριση χρόνου και προτεραιοτήτων, προσαρμοστικότητα, κριτική σκέψη, κ.λπ., οι οποίες επιτρέπουν την προσαρμογή και ενσωμάτωση του ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε νέο ή αναδυόμενο επαγγελματικό περιβάλλον.

 

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ) και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

 

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ), ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψήφιους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στην Πράξη από την Παρασκευή  14/06/2024 και ώρα 00:00:01.

 

 

Η παρούσα Πρόσκληση θα παραμείνει εν ισχύ σε όλη τη διάρκεια της δράσης, μέχρι τη συμπλήρωση ικανού αριθμού επιτυχόντων και επιλαχόντων υποψηφίων με σκοπό τη πλήρωση των θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 2.1 αυτής, ανάλογα με τις ανάγκες υλοποίησης της δράσης.

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το κείμενο της πρόσκλησης εδώ 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στις σχετικές σελίδες αυτού του ιστότοπου.

Footer Image